Vad säger folk om dig när du går...?

Häromdagen satt jag och Anders på Enellys och åt lunch. Det var mitt på dagen och mycket folk där. Vi satt ganska nära två väninnor som pratade ivrigt med varandra mellan tuggor av hamburgare och pommes frites. Dom småskrattade och hade det trevligt.
Det var svårt att undvika att höra vad dom sa då vi satt bara 2 m ifrån, och dom pratade förhållandevis högt...
Plötsligt kom en tredje person som dom tydligen också kände.
Dom hälsade och pratade ett par minuter, sen gick denna personen igen. Det var då det hände...dom två väninnorna pratade ivrigt om den personen som nyss gått, och det var inte bara trevliga saker dom hade att säga om henne!?
Jag slutade lyssna. Jag hade fått något att tänka på...

Det första som slog mig var, vad säger "folk" om mig när jag går?
Om det var jag som kommit och hälsat på väninnorna, vad hade dom sagt om MIG efter jag gått? Vad säger dom som smajlar och hälsar så glatt egentligen om mig bak min rygg??

Jag tänkte på olika människor jag känner och gissade lite på vad dom kanske säger. Ganska spännande, tänk efter själv!

Så tänkte jag phu... det där är jag egentligen inte så upptagen av, vad andra tänker om mig. Det låter kanske lite knasigt. Jag tycker väldigt mycket om och sätter pris på feedbacka från dom jag tycker om, och som tycker om mig. Men andra "folk" bryr jag mig inte så mycket om vad dom måtte tycka och mena om mig. Speciellt inte om dom inte har för ändamål att dela det med mig.

Det som blev lite magiskt för mig var, vad säger du om andra Madeleine, när dom går? Fokuserar du på det positiva? Är det bara trevligt det du säger? Är det saker du säger också direkt till personen i fråga? Jag kan inte styra vad andra säger om mig, men jag kan verkligen ta ansvar för hur jag pratar om andra!

Som sagt, fick jag lite att tänka på...för det är helt klart och tydligt att hur jag snackar OM människor också påverkar hur folk snackar om mig!

Fredagshälsningar från tankfull Madde